Altijd voorradig en geeft maximaal energie

De zon is er altijd. Waarom die niet te benutten? Dit kan met een zonneboiler! In Nederland ligt de dekkingsgraad in de maanden april tot oktober van de warmwaterverwarming op zonne-energie tussen de 90 en 100%. Een zonneboiler systeem bestaat uit twee onderdelen: één of meerdere zonnecollectoren en een voorraadvat (Boiler). Een zonnecollector zet het zonlicht om in warmte waarmee u uw energiekosten kunt terug dringen.

Er zijn verschillende soorten zonnecollectoren waarvan de volgende modellen het meest voorkomen:

  • Vlakke plaat zonnecollector
  • Heat pipe

Duurzaam

Een zonnecollector zet de energie van de zon om in warmte. Deze warmte kunt u gebruiken voor uw warm-water of om uw huis mee te verwarmen. Het is een uitstekend alternatief voor verwarming op basis van gas. Doordat u minder gas verbruikt zal uw CO2 uitstoot aanzienlijk verlagen, voor een gezin van 4 is dit gemiddeld 330 kilo CO2-uitstoot.

Besparing

Een bijkomend voordeel is dat de zon gratis en oneindig schijnt en u dus niet hoef te betalen voor deze energie. U heeft hierdoor geen extra vaste lasten en u bespaart ook nog eens gemiddeld 180 m3 aan gas per jaar voor een huishouden van 4.

Subsidie

U kunt nog subsidie krijgen op een zonneboiler systeem . De bedragen hiervoor liggen tussen de € 750 en de 4000. De voorwaarden kunt u vinden op de website van het RVO. U kunt ook gerust contact met ons nemen zodat wij samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Heatpipes op schuindak